TEAM BUILDING

Aceste activitati ofera copiilor si adolecentilor institutionalizati atat cadrul cat si motivatia necesara pentru a invata si experiementa adevarate de lectii de viata. Foarte multi dintre ei au probleme cu scoala, cu procesul de invare in mediu formal. Si pentru ca au experimentat diferite traume cauzate de cei care ar fi trebuit sa le fie alaturi, sa le fie prieteni, au ales sa se inchida in ei insisi, sa nu tina cont de cei din jur, sa nu ofere incredere si cooperare.Activitatile de team building indoor si outdoor pe care Fundatia Inimi Deschise le ofera saptamanal, produc rezultate pentru ele se bazeaza pe 3 aspecte fundamentale: invatarea experimentala, invatarea prin joc si in grup.Invatarea experimentala, “modul natural de a invata”, reprezinta opusul educatiei didactice.  Prin ea beneficiarii Fundatiei Inimi Deschise au sansa de a experimenta activitatile si de a refecta asupra lor, fiind incurajati sa tranfere principiile invate in viata reala.Jocul reprezinta una dintre cele mai atractive si eficiente metode de invatare atat pentru copii cat si pentru adulti.
Activitatile de lucru in echipa sunt distractive, dinamice si angrenante. Sunt diferite de jocurile obisnuite, iar adolescentii pur si simple le iubesc.Beneficiarii experimenteaza si se joaca impreuna. Ei descopera ca relatiile trebuie dezvoltate si pretuite pentru ca singuri nu pot realize sarcina. Ei depinde de ceilalti.

Pentru a duce la indeplinire sarcina, ei invata sa comunice eficient, sa coopereze, sa fie creativi, sa ofere si sa aiba incredere, sa gandeasca strategic si sa-si descopere si dezvolte noi abilitati.